Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !


Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !


Καλό Πάσχα σε Όλους,

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας γίνει πηγή αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας απέναντι στα προβλήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να σηματοδοτήσει, την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο και να φέρει σε όλους μας, υγεία, χαρά, ομόνοια, προσωπική και κοινωνική ευτυχία.




Για το ΔΣ


Ο

Πρόεδρος

Ο

Γ. Γραμματέας

Λάμπρος Κωνσταντίνος

Μπίτης αθανάσιος

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας.Καθηγητές υπόδειγμα για τα παιδιά. Πρόγραμμα-Elaion spa

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/4/2011

Καθηγητές υπόδειγμα για τα παιδιά.Πρόγραμμα-Elaion spa

Μέσω του διαδικτύου τους κέντρισε το ενδιαφέρον η ιστοσελίδα μας, ήρθαν σε επικοινωνία με το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, ενημερώθηκαν για τις προτάσεις του Συλλόγου για την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και επεκτείνανε το πρόγραμμα Elaion spa* παραγωγής και εμπορίας προϊόντων περιποίησης με αγνό ελαιόλαδο και σε άλλους παραγωγικούς τομείς της πλούσιας αγροτικής μας παραγωγής.

H ¨ELAION SPA" είναι μια πρόταση για τη διατήρηση της παράδοσης μας ,της αξιοποίησης της αγροτικής παραγωγής του τόπου μας και του συγκριτικού πλεονεκτήματος της πατρίδος μας. Το πρόγραμμα προωθεί την επιχειρηματικότητα ,την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομικότητα των επιχειρήσεων. Η ιδέα είναι ή εκμετάλλευση των αγροτικών προϊόντων ώστε να μας προσδίδουν υπεραξία και με άλλες χρήσεις όπως για παραγωγή σαπουνιού, αλοιφής, κρέμας περιποίησης σώματος με βάση το αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονεί το Ενιαίο Λύκειο Πλωμαρίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Bόλο και με την συνδρομή του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ της ΕΑΣ Βόλου η οποία συμπτωματικά είχε αγιασμό για την επέκταση της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων καθότι τα προϊόντα της όπως το βιολογικό κατσικίσιο γάλα λόγω της αυξημένης εξαφανίζονται από τα ράφια στα σημεία πώλησης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου "Δήμητρα"του οποίου το «Θεσσαλικό» τσίπουρο του αναδείχθηκε πρώτο ανάμεσα σε 140 άλλα τσίπουρα και η επέκταση της μονάδος παραγωγής και εμφιάλωσης τσίπουρου,εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη πριν από λίγες ημέρες.

Σε μια εποχή κρίσης όπου οι ευκαιρίες και το χρήμα στην τοπική αγορά σπανίζουν, είναι αναγκαίο να αλλάξουμε νοοτροπία να μάθουμε να παράγουμε αλλά και να εμπορευόμαστε τα προϊόντα μας, ώστε να αντιστρέψουμε το ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων εμπιστευόμενοι τοπικά προϊόντα και τοπικές δυναμικές επιχειρήσεις.

Η αρχή έγινε, καλούμε όλους τους συναφείς φορείς να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγική αυτή διαδικασία και με καινοτόμες ιδέες αλλά και καινοτόμες σύγχρονες επιχειρήσεις, να απογειώσουμε την πλούσια αγροτική μας παραγωγή.

Εκτός από τον αγροδιατροφικό τομέα που σίγουρα θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης, τα επεξεργασμένα προϊόντα, θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αύξηση του γεωργικού εισοδήματος των παραγωγών.

Η πρόκληση είναι τεράστια ας επενδύσουμε αρχίζοντας από την ενημέρωση της νεολαίας μας.


Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας έκανε την αρχή και σας καλούμε σε συστράτευση.

*Εlaion spa: Επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας προϊόντων περιποίησης με αγνό ελαιόλαδο

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Γιαμουγιάννη Αναστασία (Οικονομολόγος ΠΕ09)

Συνεργάτης καθηγητής : Γαλέτσας Εμμανουήλ (Χημικός ΠΕ04)

Μιχαηλίδης Νίκος (Πληροφορικός ΠΕ19)

Συμμετέχουν : Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου 2010-2011.